20 mei 2015

Film: Interstellar (2014)

2 opmerkingen:
 
Interstellar stond al heel lang op mijn 'to watch' lijstje. Ik had er al zoveel positieve verhalen over gehoord. Wat me tegenhield? De 169 minuten en mijn gebrek aan concentratie. Toen mijn vriend 's avonds zei: "Zullen we Insurgie kijken, die film met die astronaut op de voorkant?" besloot ik om mijn concentratie voor 169 minuten op de proef te stellen. Mijn vriend bedoelde natuurlijk Interstellar, de film die ik al zo lang wilde zien.

WHAT'S IT ABOUT?
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

169 MINUTEN STIL
Begrijp me niet verkeerd: lange films zijn vaak (niet altijd!) goede films. Ik heb het talent om onder films veel te praten, iets wat mijn vriend verschrikkelijk vindt. Interstellar kreeg mij 169 minuten stil. Ik vond het verhaal boeiend, mysterieus en interessant. Prachtige beelden kwamen voorbij. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik één van mijn favoriete actrices zag: Anne Hathaway. Sinds The Devil Wears Prada heeft zij een plek in mijn hart. In deze sciencefiction vond ik haar ook weer ijzersterk.

WETENSCHAPPELIJK RANDJE
De film was voor mij interessant, omdat er veel over de wetenschap werd prijs gegeven. Of je dit gelooft of niet, is aan de kijker zelf. Ik weet niet of ik er in moet geloven, maar wie weet. De wereld wordt steeds bizarder. Het spannendste punt van de film vond ik toen ze met het ruimteschip in zee terecht waren gekomen en er hoge golven op kwamen. Ik zat met open mond te kijken. 

EINDBEOORDELING
Het einde vond ik wat vaag, maar na wat research begrijp ik het. Misschien is het een beetje té happy voor deze film. Ik vond het er aan de ene kant wel bij passen. 
De acteurs en actrices zijn goed gecast voor dit prachtwerk van Christopher Nolan. Ja, ik ben blij dat ik deze film heb gekeken. Wat vond jij van Interstellar?

2 opmerkingen:

  1. Haha ik praat ook altijd door films heen, maar ik zie wel alles. Anderen vinden dat inderdaad vaak irritant. ;) Dit klinkt echt heel erg goed! Ik zet hem gelijk op mijn lijstje. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet echt een film genre wat ik zelf zou kijken... Erg mooie foto bij deze post!

    BeantwoordenVerwijderen

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff